GRYTJAKT

Resultat 2009


Utställningsträning på en tämligen mjuk sandplan

Årets Gryt/Utställningsläger gick av stapeln i Borlänge/Avesta 11 till 14 juni. Undertecknad kom till grytet på fredag eftermiddag. På en tämligen mjuk sandplan klippte jag till svansar, halsar och annat nödvändigt och sedan tränade vi utställning tills regnet tilltog för mycket för att göra det uthärdligt. Och regnet fortsatte hela helgen, så tyvärr blev det inte så mycket tid till att träffas och prata.
Det genomfördes tre träningstillfällen där totalt 8 foxterrier fick chansen att träffa grävlingen under kontrollerade former. Flera av dem var nybörjare så på provet var det tre stycken som startade och två av dem fick godkänt Grytanlagsprov Sprängare. Totalt var det fyra startande på provet, den sista var en Borderterrier som inte hade turen på sin sida den här gången.
De godkända foxarna var Temsgårdens Josefina, till vänster p bilden och Frigga S62660/2007 till höger. Domare var Tommy Östlund. Jag vill skicka ett stort tack till killarna i Dalarnas Grythundsklubb som ställde upp och hjälpte till på bästa sätt.

I ösregnet på söndagen var det då dags för utställningen i Avesta. Fem stycken från grytlägret startade också på utställningen och av dem var det tre stycken som klarade utställningsmeriten som krävs för ett jaktchampionat, alltså lägst ett andra pris i kvalitetsbedömningen.

Högeruds Cool Coco Cosmos 2:a ˆkl
Apollon 2:a ökl
Järvsöstigens OíCharlie 1:a ukl och cert.

Det kändes ganska blött och litet tröstlöst när jag åkte därifrån, men när jag nu summerar det litet i efterhand så blev det kanske ganska bra ändå. Av åtta hundar som tränade och provade så tog 5 av dem ett steg närmare jaktchampionatet, antingen genom nödvändig utställningsmerit eller grytprovsmerit.

Vi ses någonstans nästa år och tar nya tag.

Marianne Jonsson-Hall