GRYTJAKT

Resultat 2011

Gryt och utställningshelg i Rengsjö 9-10 juli 2011


Stående bakom: Domaren Mikael Ivarsson.
Deltagare från vänster: Rosa Frisegård med Royz, Marianne Jonsson-Hall med Sisqa,
Roger O Nilsson med Diva och Emma Vilhelmsson Aspman med Winston.

Borderterriergänget räddade Foxterrierlägret.

Under några dagar i början av juli hölls ett grytträningsläger i samarbete med Gävleborgs Grythundklubb i de djupa hälsingeskogarna. Tyvärr var inte uppslutningen av träningssugna foxar så stor. Det kan det finnas flera olika anledningar till, jag vet att några som var intresserade redan klarade sina anlagsprov tidigare och då försvinner ju deras intresse av naturliga skäl.

Men däremot så fanns det flera ägare till borderterrier som gärna ville vara med på våra träningar och de var naturligtvis välkomna. Så under torsdag och fredag kväll så var det 6 – 7 borderterriers och 3 foxar som tränade. Alla hundägare och funktionärer hade dessutom chansen att umgås och att till exempel fika på den jättegoda chokladkladdkakan som Malin gjort och designat.

På lördagen då det var provdags, startade en fox och tre borderterrier. Domare var Micke Ivarsson. Både anlagsprov, karaktärsprov och apporteringsprov genomfördes. Järvsöstigens Sisqa klarade sitt Karaktärsprov. En borderterrier fixade grytapporteringen på 14 – 15 sekunder ungefär, och sedan karaktärsprovet. Dagen innan ville han inte krypa i gångarna, den ägaren var nog de lyckligaste på vår provdag.

På söndagens hundutställning i Alfta startade Sisqa i jakt/Bruksklass (hon har klarat anlagsprovet vid ett tidigare tillfälle). Betyget blev Very Good och jag for glad och nöjd därifrån.

GGK ska ha ett stort tack för sitt engagemang och att de tog sin lediga tid till vårt förfogande. Vi som var där hade det jättetrevligt med bra träningar utan stress och alla fick så mycket hjälp och tid som de ville ha.

Marianne Jonsson-Hall