5 goda skäl att köpa en rashund

MED ANLEDNING AV ATT DET SÄLJS OREGISTRERADE SLÄTHÅR PÅ OLIKA SIDOR VILL VI PÅMINNA OM DENNA VIKTIGA INFORMATION

5 goda skäl att köpa en rashund

Det finns många fördelar med att köpa en rashund – att du vet vad du får, gör ett tryggt köp, tar steget in i en härlig gemenskap, uppfödaren är ansluten till Svenska Kennelklubben och att du stöder vårt arbete för alla hundars bästa är fem av dem!

www.skk.se/sv/hundagande/kopa-hund/5-goda-skal-att-kopa-en-rashund/

Varför ska vi köpa registrerade släthårig foxterrier?


En hund som är registrerad i Svenska Kennelklubben borgar för säkerhet. Kennelklubbens uppfödare förbinder sig till att följa klubbens grundregler för seriös och ansvarsfull uppfödning. Det gäller både den kvalitetsmässiga och den juridiska biten. Det innebär också att alla avelshundar, såväl tikar som hanar, används med hänsyn till rasklubben och SKKs intentioner beträffande exteriör, mentalitet och hälsa.

Det finns en mängd oregistrerade hundar ute på marknaden. På de olika försäljningssajterna på Internet, och på tidningarnas annonssidor förekommer både renrasiga oregistrerade foxterrier och blandningar med foxterrierinslag. Här kan man finna missvisande formuleringar, så se upp! ”Säljes enligt SKKs regler” behöver inte betyda att hunden i fråga är REGISTRERAD hos SKK utan bara att den säljs enligt SKKs mönster vad gäller vaccinering, besiktning och ID-märkning m.m. Det garanterar inte heller att dessa uppfödare följer SKKs regelverk i övrigt.