Köpa foxterrier

KÖP EJ OREGISTRERADE SLÄTHÅR!

Letar du efter en släthårig foxterrier? Valp eller vuxen? Här finns kontaktuppgifter till uppfödare samt valphänvisning med aktuella valpkullar och omplacering med vuxna hundar.

Har du frågor eller funderingar kring rasen eller om köp av ett släthår, kontakta någon i styrelsen.

Tips! Svenska Kennelklubbens råd om tryggt hundköp

Information från SKK med Lagar och Regler som gäller vid ett hundköp (pdf)

Information från SKK med Vägledning vid uttolkning av grundreglernas avelsparagraf, 2. Avelstik (pdf)

Varför ska vi köpa registrerade släthårig foxterrier?
En hund som är registrerad i Svenska Kennelklubben borgar för säkerhet. Kennelklubbens uppfödare förbinder sig till att följa klubbens grundregler för seriös och ansvarsfull uppfödning. Det gäller både den kvalitetsmässida och den juridiska biten. Det innebär också att alla avelshundar, såväl tikar som hanar, används med hänsyn till rasklubben och SKKs intentioner beträffande exteriör, mentalitet och hälsa.

Det finns en mängd oregistrerade hundar ute på marknaden. På de olika försäljningssajterna på Internet, och på tidningarnas annonssidor förekommer både renrasiga oregistrerade foxterrier och blandningar med foxterrierinslag. Här kan man finna missvisande formuleringar, så se upp! ”Säljes enligt SKKs regler” behöver inte betyda att hunden i fråga är REGISTRERAD hos SKK utan bara att den säljs enligt SKKs mönster vad gäller vaccinering, besiktning och id-märkning m.m. Det garanterar inte heller att dessa uppfödare följer SKKs regelverk i övrigt.

Tänk också på att en oregistrerad släthårig foxterrier utestängs från många aktiviteter hos SKK och rasklubben.

Alla valpar i vår valphänvisning är registrerade i Svenska Kennelklubben (SKK) och uppfödarna följer SKKs grundregler.