Presentation av styrelsen

Lena Bertilsson

Ordförande

Bor: Mörrum

Sysselsättning: Jobbar med duschtillverkning sedan 1983.

Hundar: För tillfället har jag 3 tikar köpte den första 1991 och tog min första kull 1997. Med den första tränade jag mycket lydnad och han var även utbildad räddningshund. Sen har det blivit mycket viltspår/eftersök med de andra och utställning.

Föreningserfarenhet: Har under mina år med foxterrier suttit i styrelsen i många år i omgångar, även suttit i valberedningen i omgångar.

Har även jobbat i Blekinge Kennelklubb under många år.

Nu jobbar jag även i Cocker Sydost som vice ordförande sedan många år tillbaka. Så det blir några år med föreningsarbete.


Ylva Edgren

Vice ordförande

Bor: Sundsvall

Sysselsättning: Administrativ assistent inom verkstadsindustrin

Hundar: Som barn hade jag en Norsk Bu hund. 1988 började jag med dalmatiner och har fortfarande rasen, en tik som jag importerade från England för att få in nytt blod till aveln men hon kommer inte att bli någon avelstik. Första dalmatinerkullen föddes 1994 och allt som allt har jag haft 11 kullar.

2001 köpte jag min första foxterrier, Pegtop´s Rambo, ren sällskapshund efter en olycka som valp. 2020 kom Residenset´s Million Bells till oss och vi ångrar inte en sekund, jo förresten, när hon har gjort något sattyg…. Vi kör utställningar, rallylydnad, nose work, agility och viltspår. Hoppas på avel även på denna dam. Tycker verkligen om hundar/raser där man kan göra så mycket olika saker, både utseende, hjärna och styrka.

Föreningserfarenhet: Varit sekreterare i Svenska Dalmatiner Sällskapet i två omgångar, lokalombud för Nedre Norra Aktivitetsgruppen inom samma klubb. Sekreterare i Västernorrlands Kennelklunn en period och nu med i valberedningen för Östsvenska Terrierklubben. Jobbar ofta som ringsekreterare för både länsklubbar och rasklubbar.


Ingrid Olsson

Sekreterare

Bor: Lund

Sysselsättning: en glad pensionär.

Hundar: fick min första cocker spaniel 1964 och har varit fast i rasen sedan dess. Här hemma finns 4 cockrar, SE U (U) Ch Brightwood’s Teal, Tilly 9 år, hennes dotter Brightwood’s Quail, Kylie 3 år, hennes dotter Brightwood’s Perfect View, Allie 6 mån och Brightwood’s Soaring Wings, Penny 3 år.

1992 kom det första släthåret i huset, och representeras idag av Int o Nord Ch Residenset’s Private Copy, Wiwi 13 år.

25 kullar cocker spaniels och 4 kullar släthår har fötts här under åren, och jag har aktivt tränat/tävlat på jaktprov, viltspårprov, lydnadsprov, grytprov och utställning med både cocker och släthår. Numera är det mest utställningar som gäller med cockrarna. Har alltid haft som mål att hundarna ska kombinera funktion och exteriör.

Föreningserfarenhet: Har suttit i SSRK/Södra avdelningsstyrelse i 10 år på 1970-80 talet, Cockerklubbens HS i olika perioder från och till, är sedan årsmötet 2020 åter i HS, sitter även i Avelskommittén sedan 2012.

I Rasklubben har jag varit verksam som sekreterare i många år fram till 2014, och i Avelskommittén. Träder nu in som sekreterare igen.


Ulrika Karlsson

Kassör

Bor: Gullabo, ett litet samhälle 6 mil söder om Kalmar.

Sysselsättning: Har arbetat med ekonomi sedan 1998.

Hundar: Jag har fem hundar av rasen engelsk cockerspaniel. Fick kennelnamnet godkänt i oktober 2012. Vi köpte vår första cocker 2010. Att det blev just cockerspaniel beror på att jag hade en arbetskollega som hade en Nisse. Han var helt underbar och låg inne på mitt kontor hela dagarna. Är uppväxt med en långhårig tax. 

Föreningslivserfarenhet: Mitt första föreningsarbete började som kassör i föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda. 2012 började jag som kassör i lokalavdelningen Cocker Sydost. 2019 valdes jag in som sekreterare i Cocker Spanielklubben, och 2020 nu som kassör i Rasklubb för släthårig foxterrier. Den nya styrelsen verkar väldigt positiv och det känns bra!


Susanne Streltzer

Ledamot & redaktör

Bor: på landet utanför Västerås

Sysselsättning: Kommunikatör.

Hundar: Just nu har jag bara en foxterrier, Cecilka Lemart ”Sillen” på 20 månader från Slovakien. Hon är min femte foxterrier sedan 1989. Har också en korthårig collie. Agility är min passion men allt som har med hundar och särskilt foxterrier är vansinnigt kul. Är väldigt intresserad av den jagande foxterriern och imponerad av dess arbete. Har varit på några grytträningar i Sverige och Danmark.

Föreningserfarenhet: Har suttit i styrelsen en gång tidigare. Startade upp och drev klubbens hemsida de första åren. Nu gör jag klubbtidningen Släthåret och trivs jättebra med det. Instruktör och tävlingsledare i agility. Har varit ringsekreterare och MH-figurant. Tycker det är både kul och givande att arbeta ideellt.


Ann Hunt

Suppleant 1

Bor: Nossebro

Sysselsättning: Pensionär, jobbar lite på Eriksons Chark när andan faller på

Hundar: Jag har haft kennel sedan 1984 hette då Extravagant och har fött upp Airedale, Lakeland och Släthårig Foxterrier under det prefixet. Nu heter kenneln Scartop och vi har några Lakeland och äntligen en Släthårig Foxterrier igen vilket känns härligt.

Föreningserfarenhet: Har suttit i Rasklubben för Släthårig Foxterrier tidigare och även i Skaraborgs Kennelklubb, Västsvenska Terrier klubben, Nordiska Lakeland Ringen och Airedale Terrier Gillet Väst för många år sedan.


Fredrik Rambris

Webmaster

Bor: Beddingestrand

Sysselsättning: Utvecklare.

Hundar: Tibbe 6 år, Kimchi 5 år. Haft foxterrier i familjen sedan 2001. Vardagsaktivering. Gärna med nosen (nosework, inomhussök, blodspår).