Presentation av styrelsen

Lena Bertilsson

Ordförande

Bor: Mörrum

Sysselsättning: Jobbar med duschtillverkning sedan 1983.

Hundar: För tillfället har jag 3 tikar köpte den första 1991 och tog min första kull 1997. Med den första tränade jag mycket lydnad och han var även utbildad räddningshund. Sen har det blivit mycket viltspår/eftersök med de andra och utställning.

Föreningserfarenhet: Har under mina år med foxterrier suttit i styrelsen i många år i omgångar, även suttit i valberedningen i omgångar.

Har även jobbat i Blekinge Kennelklubb under många år.

Nu jobbar jag även i Cocker Sydost som vice ordförande sedan många år tillbaka. Så det blir några år med föreningsarbete.


Ylva Edgren

Vice ordförande

Bor: Sundsvall

Sysselsättning: Administrativ assistent inom verkstadsindustrin

Hundar: Som barn hade jag en Norsk Bu hund. 1988 började jag med dalmatiner och har fortfarande rasen, en tik som jag importerade från England för att få in nytt blod till aveln men hon kommer inte att bli någon avelstik. Första dalmatinerkullen föddes 1994 och allt som allt har jag haft 11 kullar.

2001 köpte jag min första foxterrier, Pegtop´s Rambo, ren sällskapshund efter en olycka som valp. 2020 kom Residenset´s Million Bells till oss och vi ångrar inte en sekund, jo förresten, när hon har gjort något sattyg…. Vi kör utställningar, rallylydnad, nose work, agility och viltspår. Hoppas på avel även på denna dam. Tycker verkligen om hundar/raser där man kan göra så mycket olika saker, både utseende, hjärna och styrka.

Föreningserfarenhet: Varit sekreterare i Svenska Dalmatiner Sällskapet i två omgångar, lokalombud för Nedre Norra Aktivitetsgruppen inom samma klubb. Sekreterare i Västernorrlands Kennelklunn en period och nu med i valberedningen för Östsvenska Terrierklubben. Jobbar ofta som ringsekreterare för både länsklubbar och rasklubbar.Susanne Streltzer

Ledamot & redaktör

Bor: på landet utanför Västerås

Sysselsättning: Kommunikatör.

Hundar: Just nu har jag bara en foxterrier, Cecilka Lemart ”Sillen” på 20 månader från Slovakien. Hon är min femte foxterrier sedan 1989. Har också en korthårig collie. Agility är min passion men allt som har med hundar och särskilt foxterrier är vansinnigt kul. Är väldigt intresserad av den jagande foxterriern och imponerad av dess arbete. Har varit på några grytträningar i Sverige och Danmark.

Föreningserfarenhet: Har suttit i styrelsen en gång tidigare. Startade upp och drev klubbens hemsida de första åren. Nu gör jag klubbtidningen Släthåret och trivs jättebra med det. Instruktör och tävlingsledare i agility. Har varit ringsekreterare och MH-figurant. Tycker det är både kul och givande att arbeta ideellt.


Ann Hunt

Suppleant 1

Bor: Nossebro

Sysselsättning: Pensionär, jobbar lite på Eriksons Chark när andan faller på

Hundar: Jag har haft kennel sedan 1984 hette då Extravagant och har fött upp Airedale, Lakeland och Släthårig Foxterrier under det prefixet. Nu heter kenneln Scartop och vi har några Lakeland och äntligen en Släthårig Foxterrier igen vilket känns härligt.

Föreningserfarenhet: Har suttit i Rasklubben för Släthårig Foxterrier tidigare och även i Skaraborgs Kennelklubb, Västsvenska Terrier klubben, Nordiska Lakeland Ringen och Airedale Terrier Gillet Väst för många år sedan.