Presentation av styrelsen

Lena Bertilsson

Ordförande

Bor: Mörrum

Sysselsättning: Jobbar med duschtillverkning sedan 1983.

Hundar: För tillfället har jag 3 tikar köpte den första 1991 och tog min första kull 1997. Med den första tränade jag mycket lydnad och han var även utbildad räddningshund. Sen har det blivit mycket viltspår/eftersök med de andra och utställning.

Föreningserfarenhet: Har under mina år med foxterrier suttit i styrelsen i många år i omgångar, även suttit i valberedningen i omgångar.

Har även jobbat i Blekinge Kennelklubb under många år.

Nu jobbar jag även i Cocker Sydost som vice ordförande sedan många år tillbaka. Så det blir några år med föreningsarbete.


Helena Peterzéns

Vice ordförande

Bor: Kungsbacka

Sysselsättning: Jag driver ett välrenommerat hundtrim sedan 1995.

Hundar: Är uppväxt med släthårig foxterrier då mina föräldrar fött upp rasen sen 50-talet. Jag dömer hela grupp 3. Är själv uppfödare på släthårig foxterrier sedan 1982 med kennelnamnet Itkins.


Ingrid Olsson

Sekreterare

Bor: Lund

Sysselsättning: en glad pensionär.

Hundar: fick min första cocker spaniel 1964 och har varit fast i rasen sedan dess. Här hemma finns 4 cockrar, SE U (U) Ch Brightwood’s Teal, Tilly 9 år, hennes dotter Brightwood’s Quail, Kylie 3 år, hennes dotter Brightwood’s Perfect View, Allie 6 mån och Brightwood’s Soaring Wings, Penny 3 år.

1992 kom det första släthåret i huset, och representeras idag av Int o Nord Ch Residenset’s Private Copy, Wiwi 13 år.

25 kullar cocker spaniels och 4 kullar släthår har fötts här under åren, och jag har aktivt tränat/tävlat på jaktprov, viltspårprov, lydnadsprov, grytprov och utställning med både cocker och släthår. Numera är det mest utställningar som gäller med cockrarna. Har alltid haft som mål att hundarna ska kombinera funktion och exteriör.

Föreningserfarenhet: Har suttit i SSRK/Södra avdelningsstyrelse i 10 år på 1970-80 talet, Cockerklubbens HS i olika perioder från och till, är sedan årsmötet 2020 åter i HS, sitter även i Avelskommittén sedan 2012.

I Rasklubben har jag varit verksam som sekreterare i många år fram till 2014, och i Avelskommittén. Träder nu in som sekreterare igen.


Ulrika Karlsson

Kassör

Bor: Gullabo, ett litet samhälle 6 mil söder om Kalmar.

Sysselsättning: Har arbetat med ekonomi sedan 1998.

Hundar: Jag har fem hundar av rasen engelsk cockerspaniel. Fick kennelnamnet godkänt i oktober 2012. Vi köpte vår första cocker 2010. Att det blev just cockerspaniel beror på att jag hade en arbetskollega som hade en Nisse. Han var helt underbar och låg inne på mitt kontor hela dagarna. Är uppväxt med en långhårig tax. 

Föreningslivserfarenhet: Mitt första föreningsarbete började som kassör i föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda. 2012 började jag som kassör i lokalavdelningen Cocker Sydost. 2019 valdes jag in som sekreterare i Cocker Spanielklubben, och 2020 nu som kassör i Rasklubb för släthårig foxterrier. Den nya styrelsen verkar väldigt positiv och det känns bra!


Lotta Fogelström

Ledamot

Bor: Vallda, Kungsbacka som ligger 3 mil söder om Göteborg.

Sysselsättning: Arbetar som undersköterska på ett äldreboende som jag stortrivs med. Ibland tar jag med mig hundarna och då blir det livat.

Hundar: Jag har tre släthåriga foxterrier som kommer från Itkins. Kelly 6 år, Olle och Klara som är syskon blir 3 år i oktober så det är full rulle. Jag tränar lite agility, rallylydnad och nosework. Älskar verkligen denna ras som har allt man kan önska sig.

Föreningserfarenhet: Sitter i styrelsen sedan 2018 och tycker det är väldigt viktigt att vi värnar om denna underbara ras.

 


Susanne Streltzer

Suppleant & redaktör

Bor: på landet utanför Västerås

Sysselsättning: Kommunikatör.

Hundar: Just nu har jag bara en foxterrier, Cecilka Lemart ”Sillen” på 20 månader från Slovakien. Hon är min femte foxterrier sedan 1989. Har också en korthårig collie. Agility är min passion men allt som har med hundar och särskilt foxterrier är vansinnigt kul. Är väldigt intresserad av den jagande foxterriern och imponerad av dess arbete. Har varit på några grytträningar i Sverige och Danmark.

Föreningserfarenhet: Har suttit i styrelsen en gång tidigare. Startade upp och drev klubbens hemsida de första åren. Nu gör jag klubbtidningen Släthåret och trivs jättebra med det. Instruktör och tävlingsledare i agility. Har varit ringsekreterare och MH-figurant. Tycker det är både kul och givande att arbeta ideellt.


Susanne Kryhl

Suppleant 

Bor: Malmö

Hundar: Jag har 7 släthår varav 2 på foder och en malle. Kenneln med namnet Killkenny startades 1980 då med irländsk terrier. 1995 blev det släthårig foxterrier och sen dess har jag haft en och vid något tillfälle två kullar per år. Mitt intresse är avel, utställning i första hand, men jag spårar en del.

Föreningserfarenhet: Jag har arbetat i styrelser sen -80 och har både Terrierklubbens och Kennelklubbens Förtjänsttecken. Sitter sen många år tillbaka i styrelsen Sydskånska Kennelklubben, där jag även jobbar i Utbildningskommittén, Evenemangskommittén och BPH-kommittén. Har sen 17 år tillbaka valpkurser vilket är väldigt roligt, att få hjälpa nya hundägare med sina nya fina valpar.


Fredrik Rambris

Webmaster

Bor: Beddingestrand

Sysselsättning: Utvecklare.

Hundar: Tibbe 4 år, Kimchi 3 år. Haft foxterrier i familjen sedan 2001. Vardagsaktivering. Gärna med nosen (nosework, inomhussök, blodspår).