Stoppa smuggelhundar och massimporten av hundar – skriv under SKKs upprop!

Över 18 000 har skrivit på SKKs namninsamling mot hundsmuggling och massimport av hundar. Är du en av dem? Om inte behöver du göra slag i saken nu – den sista maj stängs uppropet!

Utöver smugglingen av hundar förekommer en mer systematiskt handel där vår svenska lag i dagsläget möjliggör obegränsad import av hundar bara man har ett importtillstånd. Dessa hundar säljs sedan vidare på den svenska marknaden av tredjehandsparter. Till skillnad från smugglingen, där det är uppenbart att en hund förts in landet illegalt, har importören eller transportören ett tillstånd att föra in hundarna till Sverige. Men hundarna kan likväl komma från valpfabriker i sitt hemland och med falsk dokumentation.

Genom att skriva under uppropet kan du bidra till politiska åtgärder som sätter stopp för hundsmuggling och massimport av hundar.

Jag vill skriva under uppropet!